2005年12月22日星期四

新聞角度

已經有兩星期沒有更新網誌了,因為最近實在有太多新遊戲推出,包括《 Cobra the Arcade 》、《 Mario Kart Arcade GP 》、《 Battle Gear 4 》超初級與超弩級賽道等等,還有剛剛推出的《 House of the Dead 4 》,有時間打機,也沒有時間打 Blog 。當然,小弟除了喜歡打機,亦喜歡留意一下時間新聞,最近分別在 香港高登討論區東方日報網站 下載了兩張相片,小弟發覺,原來從不同的角度看一件事有不同的感覺,實在過癮。(圖片中,南韓農民欲將雨傘送給女警,但由於女警職責所在不能接收,所以南韓農民將雨傘插在女警的反光衣內)

8 則留言:

gensan 說...

高登果張係創作,唔係新聞角度呀!正如我未曾見過有報紙刊出過中環廣場地下「星戰」那張「新聞圖片」......

傳說中的地通拿 說...

說漏了一點,高登那一是由明報新聞照片改出來,只是加上設計對白而已。

艾力 說...

哈佬木兄,我係Eric Lau呀 你果位唔係好識影相以前成日請教你果個舊同事^^

今日上icq 先知你都有個blog~~

不仔 說...

gensan:
果張相好有「創作」天份,莫非係星戰外傳XD

地通拿:
高登的設計對白一向都好抵死XDD

Ghost 說...

嘩…我仲以為佢想做乜添…好左你講講

peter ghost 個同事 說...

問:
除左一把傘,
1. 可唔可以將其他野插在女警的反光衣內?
2. 可唔可以將其他野插在女警的衣內?
3. 可唔可以將其他野插在女警的內衣內?
4. 可唔可以將其他野插在女警的反光內衣內?
5. 可唔可以將其他野插在女警內?

sorry.... 地通拿,唔好意思..睇錯呀差d~

沙拉 說...

Happy New Year!!!
Thanks for your help in this year!!!^^

傳說中的地通拿 說...

To peter ghost 個同事:
好似好好笑,但係睇落好白痴,又唔敢貼真名,相信係自信心不足,可惜。