2005年12月5日星期一

遊行後記


小弟經常去遊行,但通常都是做旁觀者,很少作為其中的一份子,因為拍攝照片需要在「有利位置」,站在人群中只會拍攝到「人頭」。不過,昨日的遊行終於成為一份子,原因之一,是小弟使用的 IXUS 750 突然「冇電」(原來細機真係咁快冇電,用慣大機完全唔識用細機,呵呵),加上在下午五時有多,天色已相當暗,於是小弟走入群眾之中,成為一份子,原來感覺相當截然不同!

相集:Pro-democracy Street March @ 2005-12-04

4 則留言:

gensan 說...

IXUS 750 無電同埋天色轉暗,與你走入群眾好似無乜關係....

沙拉 說...

今日又有遊行,唔知你有無去呢?

有沒有想過將0甘多次的遊行相整理好之後賣番比d相關的政客?嘻嘻......

- 太 迪 倫 倫 - 說...

IXUS 750...

匿名 說...

我家姐當日拎部 ixus 700 入跌死你樂園, 下午四點都未到就冇晒電, 返到黎媽媽聲.