2007年10月26日星期五

幾乎爆煲



電話月費計劃的通話時間愈來愈長,小弟由多年前只得 120 分鐘免費通話,到現在已經有 400 分鐘網內與 1,000 分鐘基本通話時間,由於很少煲電話粥,所以從來不擔心打爆時間問題。最近終於知道用「 *#123*# 」查看通話時間,發現原來我一個月打了 700 分鐘電話!竟然有咁多?唔係卦!

1 則留言:

suewai 說...

做呢行唔好咁姑寒啊,好易用爆d時間!依家好多三四十蚊六百分鐘的plan,我覺得好易賴野!平均一日講20分鐘就爆,即係接10個無聊電話都好可能爆架喇!

以前我都用d好cheap的plan,朋友仲介紹左我一個好「取巧」的方法可以令自己用唔爆個plan,方法係:

先將條線飛去你的目標電話號碼,再打自己個電話號碼,咁同對方既對話就會被撥入「自己人時間」

當年唔知點解咁得閒經常用呢個方法打電話,又的確慳返唔少錢!~